Viltstängsel

viltstängsel toppbild

 

Viltstängsel är ett stängsel som ofta glöms bort när man pratar om stängsel för villor och trädgårdar. Dock är det ett områdesskydd med många fördelar: det har lågt pris, är lätt att montera och har bra hållbarhet.

Design

Viltstängsel för villa smälter väl in i naturen tack vare trästolpar och nätets relativt stora maskor. Det släpper igenom ljus och blir nästan osynligt på lite håll, och är också tacksamt för klätterväxter som planteras invid nätet. Det är lätt att tänka på viltstängsel som ett lantligt områdesskydd som håller rådjur borta och skyddar skogsplanteringar, men samtidigt blir viltstängslen allt vanligare som stängsel även i tätbebyggda områden. Det galvaniserade nätet i kombination med träpålarna gör det snyggt till både äldre trähus som moderna stenhus.

Utförande och kvalitet

Viltnät finns i flera olika höjder, och med olika maskstorlekar och täthet. Nätet finns som 100, 125, 150, 180 och 200 cm och maskorna är som minst 150x50mm och som mest 150x200mm. Viltstängsel har god hållbarhet tack vare att stolparna är impregnerade och nätet varmgalvaniserat för att tåla ett omväxlande klimat med regn, vind och sol. Oavsett vilken höjd på nätet du väljer levereras stolparna alltid som en halv meter längre för att ge en riktigt stabil konstruktion även i mjuk mark.

Oftast står viltstängsel stadigt i många år, men skulle nätet börja hänga efter yttre påverkan är det lätt att strama åt igen.

Grindar

Till viltstängsel passar grindar i trä väldigt bra, och de kan med fördel vara enkla i sin konstruktion. Ett annat alternativ är att använda profilgrindar som finns i flera färger och dessutom är väldigt prisvärda.

Vad kostar viltstängsel?

Viltstängsel är ett mycket prisvärt alternativ som är lättmonterat och hållbart. Allra bäst pris får du genom att köpa kompletta paket för viltstängsel, där allt material för montaget ingår. Priset varierar förstås beroende på nätets höjd, täthet och sträckan, men du hittar enkelt alla priser för jämförande i Stängselbutiken.