Montera villastängsel

Villastängsel är inte svårt att montera, men kräver noggrannhet. Det är också viktigt att ta hänsyn till underlaget och att gräva tillräckligt djupa hål.

montera villastängsel

Planera för stängsel

Det allra första du behöver göra om du funderar på att köpa villastängsel är att mäta upp sträckan ordentligt, och förstås ta hänsyn till höjd och färg på stängslet. Därefter är det dags att titta på antalet hörn och ändar för att få rätt antal stolpar av varje sort, och till sist välja eventuella grindar.

Begära offert för montage

När du vill ha hjälp med montaget av villastängsel är dessa frågor de första vi ställer för att kunna lämna en bra offert snabbt. Vi behöver också veta hur underlaget ser ut: om det är ”vanlig” mark eller sten, om marken är öppen och plan eller om terrängen är mer kuperad, och om det finns väsentliga höjdskillnader. När vi lämnat en offert som du godkänt kommer vi ut till montageplatsen, där vi kontrollmäter och därefter justerar offerten.

montera stängselMontera villastängsel själv

Villastängsel monteras med direktgjutna stolpar enligt standard. Stolpavståndet ska vara max 3 m cc, och minsta håldjup bör vara 600 mm för mellanstolpar och 700 mm för hörn- och ändstolpar. När du köper material från oss för att montera villastängsel ingår alla detaljer: plastlock för stolpar, sträckskruv, nätlinjal, nitar och klammer. Allt är förstås rostskyddat. Det underlättar arbetet att ha rätt verktyg för montaget och du hittar plintspade, popnitstång, gripplestång och andra verktyg till bra pris i Stängselbutiken.

Färdiga paket

Hos oss kan du välja mellan att plocka ihop materialet själv, eller köpa färdiga paket där allt du behöver för montaget ingår. Våra stängselpaket finns med förmånligt pris för 25 meter, 50 meter, 75 meter och 100 meter, och du beställer det paket som passar dig bäst. Naturligtvis kan du själv välja höjd och färg när du köper ett stängselpaket för att montera villastängsel.

Köp villastängsel i Stängselbutiken!