Klassiskt stängsel

klassiskt stängsel

Oftast när vi pratar om klassiskt stängsel, eller ”Gunnebostängsel”, är det flätverksstängsel vi syftar på. Flätverksstängsel består av galvaniserade stolpar och stagrör samt varmförzinkat, plastbelagt nät med diamantformade maskor på 50x50mm. Tråden är 3mm i diameter, vilket är nationell standard.

Design

Klassiskt stängsel kan anpassas i såväl färg som höjd. Både nät och stolpar finns i fyra standardfärger: mörkgrönt, olivgrönt, svart och varmförzinkat (silverfärgat), och färgerna påverkar naturligtvis i hög grad hur stängslet upplevs. De gröna färgerna smälter väl in i naturen och trädgårdens grönska och blir nästan osynligt med tiden, medan ett svart stängsel är mer distinkt och med sin strama stil passar extra bra runt moderna stenhus, funkishus eller nybyggda villor.

Utförande

Villastängsel finns i flera höjder (800, 1000, 1200, 1500 och 2000mm högt) och är lätta att anpassa efter olika underlag, sluttningar och nivåskillnader vilket är ett av dess stora fördelar. Genom att direktgjuta stolparna står stängslet stadigt i många år, och för att göra det ännu stadigare kan en överliggare monteras. Det är ett extra stålrör som monteras över nätets överkant, vilket gör att stagtråden inte belastas alls. Överliggare är att rekommendera om det finns barn som gärna vill klänga på stängslet.

Kvalitet

Klassiskt stängsel har väldigt hög kvalitet och är garanterat rostfria i många år. Varmförzinkning och pulverlack ger ett dubbelt korrosionsskydd som garanterar fullgott skydd även i vårt nordiska, omväxlande klimat. Om det inte utsätts för yttre åverkan (exempelvis påkörning) står villastängslet stadigt och underhållsfritt under en lång framtid.

Grindar

När man väljer klassiskt stängsel finns flera grindar att välja mellan. Profilgrindar och nätade (krenelerade) grindar är de allra vanligaste och mest prisvärda alternativen, men en stor fördel med stängsel är just att det faktiskt passar till nästan alla typer av grindar. En trägrind mjukar upp medan en smidesgrind lyxar till stängslet.

Vad kostar klassiskt stängsel?

Klassiskt villastängsel är ett hållbart och högkvalitativt områdesskydd. Det är billigare än ett vanligt trästaket, men dyrare än viltstängslet. Mest kostnadseffektivt är det att köpa stängsel i kompletta paket där alla detaljer för montaget ingår, men det går också att själv plocka ihop alla delar som behövs. I Stängselbutiken hittar du tydliga priser oavsett vad du väljer.