Montera viltstängsel

Att montera viltstängsel är lätt, och inga specialverktyg krävs. Träpålarna, som alltid är en halv meter högre än nätet, slås ner i marken och ingen gjutning behövs.

montera viltstängsel

Planera för viltstängsel

Det allra första du behöver göra om du funderar på att köpa viltstängsel till din tomt är att mäta upp sträckan ordentligt, och fundera över höjd och masktäthet. Du behöver inte ta hänsyn till hörn och ändar eftersom samma träpålar används rakt igenom. Fundera också över eventuella grindar.

Begära offert

vridknutsschema

vridknutsschema

När du vill ha hjälp med att montera viltstängsel är dessa frågor de första vi ställer för att kunna lämna en bra offert snabbt. Vi behöver också veta hur underlaget ser ut: om det är ”vanlig” mark eller sten, om marken är öppen och plan eller om terrängen är mer kuperad, och om det finns väsentliga höjdskillnader.

När vi lämnat en offert som du godkänt kommer vi ut till montageplatsen, där vi kontrollmäter och därefter justerar offerten.

Montera viltstängsel själv

Viltstängsel monteras med ett stolpavstånd på 4 m cc som standard, och stolparna slås ner i marken. Nätet monteras med märlor som spikas direkt i trästolpen. För att få viltstängslet stabilt och spänt, strävas hörn- och ändstolpar vilket resulterar i ett sträckt och spänt nät som håller formen länge.

Färdiga paket

I vår webbutik kan du välja mellan att plocka ihop materialet själv, eller köpa färdiga paket där nät, trästolpar och krampor ingår. Vårt viltstängselpaket är anpassat för sträckor på 100 meter och finns i alla standardhöjder.

Köp viltstängsel i Stängselbutiken!