Sverigestängsel

ekholma toppbild

Vårt populära Sverigestängsel är till utseendet likt ett klassiskt flätverksstängsel, ”Gunnebostängsel”, men med den stora fördelen att det är gjutningsfritt. Dessutom är det mycket prisvärt och ett utmärkt projekt för den som vill montera själv.

Design

Sverigestängsel har samma typ av nät som det vanliga villastängslet, med diamantformade maskor på 50x50mm. Stängsel och stolpar har en mörkgrön färg som passar bra i en trädgård och smälter in i omgivningen. Nätet finns i höjder på 1000 eller 1200 mm.

Utförande och kvalitet

Sverigestängsel är ett lämpligt stängsel för hemmamontage med de gjutningsfria fundamenten, utan att göra avkall på kvaliteten. Jordankare som slås ner i marken gör att stängslet står stadigt ändå, och varmgalvanisering och pulverlack ger nät och stolpar dubbelt rostskydd. Strävor i hörn och ändar ger också stadga. Det går snabbt och lätt att montera och ser ut precis som det klassiska villastängslet.

Grindar

Behöver du grindar till ditt Sverigestängsel finns det självklart i matchande utförande. Sverigegrinden är en mycket prisvärd modell som monteras på samma sätt som stängslet – med hjälp av stolpankare som slås ner i marken. Självklart finns även andra grindmodeller att välja på: våra profilgrindar och de nätade villagrindarna är populära val. Vill man ge stängslet en lite lyxigare känsla finns flera snygga smidesgrindar som definitivt tar utseendet till en ny nivå.

Vad kostar Sverigestängsel?

Det gjutningsfria stängslet är ett bra stängsel för hemmafixaren, vilket gör det billigare än det klassiska villastängslet som måste gjutas. Kostnaden påverkas förstås av höjd och sträcka. Sverigestängsel finns att köpa i kompletta paket där allt som behövs för montering ingår, till väldigt förmånliga priser, men du kan förstås också köpa alla delar var för sig. I Stängselbutiken kan du enkelt se priser och beräkna kostnaden för din tomt.